سلام بچه ها
من اين دو روز رو نرسيدم فروم رو چك كنم ايا مديكالى داشتيم اخيرا؟
ممنون ميشم جواب بدين
ممنون ميشم جواب بدين
venus60 said:سلام بچه ها
ممنون ميشم جواب بدين
!چه فایده؟ مدیکال من اومده ولی مدیکال شماها که نیومدهPeymanrs said:
حامد جان شنبه است
دوشنبه، سه شنبه باید ببینیم چه خبر می شه
هر چند تو که مدیکالت اومده نمی دونی ما چی می کشیم
هییییییییییییییییییی
Peymanrs said:
داشتم جدول رو نگاه می کردم دیدم در یکسری از ماه ها متقاضی کمتر توی جدول بوده
طبیعتا وقتی تعداد متقاضی کمتر بوده باید منتظر میدکال کمتری باشیم
بیشترین تعداد متقاضی توی آپریل 2009 بوده و بعدش کمتر شده
اکثر آپریلی ها و ماه می ها توی این دو هفته مدیکال گرفتند
پس احتمالا در چند هفته آینده نباید به اندازه دو هفته گذشته منتظر مدیکال باشیم
توضیح: جدول و نمودار زیر بر اساس تعداد افراد بر مبنای زمان ارسال مدارک به سیدنی در ماه های گونا گون بوده
Dear SaeedsaeedCan said:2-In my opinion these are the most important steps that you have to take after landing (Ofcourse there are more, and I try to recall them and complete this answer later):
2-1- SIN card: Find the nearest "Service Canada" office by searching in internet and see what documents do you need to request a SIN number/card. The people working in Service Canada, are the most helpful and friendly persons that you may ever seen.
2-2- Health insurance: In Ontario, it is called OHIP. You are eligible to have a provincial health insurance card after 3 months stay in Ontario, but you can apply the first day.
2-3- Driving license: In Ontario, find the ministry of transportation website and the places where you can do driving test. Iranian driving licenses worth almost nothing here. You have to do all tests all over again. Make an appointment through online services for a written exam (emtehan ayeen-nameh). After you passed the exam, you will get G1 driving license. For a regular person, he/she has to drive one year with G1, while being accompanied with a full licensed driver (not alone). The Iranian license helps you to bypass this step, and if you pass the written exam, then you can make an appointment for a road test. (This is the only help that your Iranian license can do!). After passing the road test, you will be given a G2 driving license and after a while (I think 1 year) you can apply for a full license. The steps are different in other provinces. I had to mention that you need to buy a driving rules book (You can find it in all ministry of transport offices across the city) to study before your written test. Also, I suggest you hire a driving trainer for 2 to 4 hours to learn about the driving methods in Canada. Believe me, you will need that if you want to pass the road test. Something are very different and something are not. But getting some training will give you more self-confidence.
titi_lotfi said:ممنونم از شما خیلی لطف کردین
sa mon said:دوستان اهل فن کسی میدونه چطور میشه تو پیج ف ب کاری کرد که دوستانی که زیر یه پست کامنت میزارن ، افراد بعدی که کامنت میزارن واسه قبلی ها نوتیفیکشن بیاد ؟ اصلا فهمیدین چی گفتم ؟ ;D
Thank you Dear PeymanrsPeymanrs said:
توضیح: جدول و نمودار زیر بر اساس تعداد افراد بر مبنای زمان ارسال مدارک به سیدنی در ماه های گونا گون بوده
Peymanrs said:
In Ontario, you can find the information on: http://www.health.gov.on.ca/en/public/forms/ohip_fm.aspx . If you didn't find your specific answer, please let me know to look for that.november2009 said:Dear Saeed
Where we should submit for Health Insurance?
babakbit said:پیمان جان مرسی از زحماتت اگه میشد اینو با این پراسس شدن ها ترکیب کرد معلوم میشد تو این ماهها واقعا متقاضی کمتر بوده یا جامعه آماری ما ناقصه
hamed. said:!چه فایده؟ مدیکال من اومده ولی مدیکال شماها که نیومده
لذت در اینه که همه خوشحال باشیم
Peyman always likes to surprise everybody. I like the spirit. +1Peymanrs said:
saeedCan said:In Ontario, you can find the information on: http://www.health.gov.on.ca/en/public/forms/ohip_fm.aspx . If you didn't find your specific answer, please let me know to look for that.