skam pare asnjehere qe Albania te kete piken 3. pra date per intervista. sedi ndoshta skam rastisur pavarsisht se e kontrolloj shpesh.gery79 said:cfare po ndodh me sitin http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-installer/travailleurs-permanents/demande-immigration-general/delais-tableaux.html#vienne
a mos ndoshta po behen gati te therrasin intervista dhe po rinovojne statusin?
dikush ka marre ndonje lajm ?
goQuebec said:Es,
Ju qe keni aplikuar qe ne 2011 jeni te paret qe duhet te prisni nje sinjal nga ata, nje date interviste.
Mbas ndryshimeve te 1 Gusht 2013 a ju kane kontaktuar ata ?
Qe nga fundi i 2011 qe kam filluar te interesohem per emigrimin ne Quebec, asnjehere se kam pare Shqiperine ne intervista.Se kam kuptuar asnjehere se si punojne keta me rajonet dhe dosjet. Ne fillim mendoja se te pakten 1 here ne vit cdo shtet do te kishte thirrje interviste por tani me ndryshimet qe kane bere dhe me kete pauze kaq te gjate qe na mori frymen , mendoj se duhet ti leme gjerat te shkojne ashtu si Zoti ti kete vendosur per ne , e te fillojme te jetojme .
Good luck !
[/qu
une kam kohe qe lexoj ketu ne forum dhe kontaktoj me njerez per te mare ndonje info. por e pergjithshmja eshte se para 2011 intervista ka patur shpesh pasi CSQ e menin max brenda vitit madje per 9 muaj ishte normalisht. ne po na behen 3 vjet pritje dhe asgje akoma. une pata nje email ne tetor te 2013 per update dosjes time neqofte se kisha dokumenta te tjera per te shtuar. dhe tani vazhdojme te presim.
gjithsesi eshte me bukur kur pret se kur ti presin shpresat. uroj me te miren per te gjithe
urime dhe se shpejti me CSQ. mesa duket Parisi po ecen me shpejt se ne qe na u mbyll VO Viena.la mer said:Pershendetje !!!
Kam shkruajtur dhe me pare ne forum per procesin, qe po ndjek. Me pak fjale aplikova ne shkurt te 2012 per Quebec. Gjate kesaj kohe patem dhe ndryshime, pasi familja u rrit me nje pjestar te ri. Serisht dokumenta per femijen, serisht formulare e pagesa. Cdo 4-5 muaj merrnin nje pergjigje nga emigracioni : psh moret nr protokolli, nisni serisht dokumentat e verifikuara (qe nisem ambasades i nisem ne Montreal), qe te shtohet pjestari nisni keto doc... , pjesetari i ri u rregjistrua etj etj dhe para pak ditesh nje mail i ri ku thote qe :
Nous avons complété une première évaluation de votre « Demande de certificat de sélection » et nous avons déterminé que vous avez satisfait aux exigences requises à cette étape d'examen préliminaire. Nous vous informons que vous êtes inscrit sur une liste d'attente pour une entrevue de sélection avec un(e) conseiller(ère) à l'immigration. Dès que la date de votre entrevue sera fixée, nous communiquerons de nouveau avec vous.
Me pak fjale jemi ne pritje te date se intervistes. M.q.s. ne ndodhemi jashte kufijve te Shqiperise dhe konkretisht ne Athine intervista do behet ne Paris. Nuk e di se kur mund te jete, por besoj diku nga mesi i veres. Shpresoj te mos vonohet interista dhe te dale pozitive pergjigjia qe do marrim atje. Procesi me pas nuk e di sesa do zgjat. Ju uroj proces te shpejte e suksese te gjitheve!!!
Pershendetje la mer!la mer said:Pershendetje !!!
Kam shkruajtur dhe me pare ne forum per procesin, qe po ndjek. Me pak fjale aplikova ne shkurt te 2012 per Quebec. Gjate kesaj kohe patem dhe ndryshime, pasi familja u rrit me nje pjestar te ri. Serisht dokumenta per femijen, serisht formulare e pagesa. Cdo 4-5 muaj merrnin nje pergjigje nga emigracioni : psh moret nr protokolli, nisni serisht dokumentat e verifikuara (qe nisem ambasades i nisem ne Montreal), qe te shtohet pjestari nisni keto doc... , pjesetari i ri u rregjistrua etj etj dhe para pak ditesh nje mail i ri ku thote qe :
Nous avons complété une première évaluation de votre « Demande de certificat de sélection » et nous avons déterminé que vous avez satisfait aux exigences requises à cette étape d'examen préliminaire. Nous vous informons que vous êtes inscrit sur une liste d'attente pour une entrevue de sélection avec un(e) conseiller(ère) à l'immigration. Dès que la date de votre entrevue sera fixée, nous communiquerons de nouveau avec vous.
Me pak fjale jemi ne pritje te date se intervistes. M.q.s. ne ndodhemi jashte kufijve te Shqiperise dhe konkretisht ne Athine intervista do behet ne Paris. Nuk e di se kur mund te jete, por besoj diku nga mesi i veres. Shpresoj te mos vonohet interista dhe te dale pozitive pergjigjia qe do marrim atje. Procesi me pas nuk e di sesa do zgjat. Ju uroj proces te shpejte e suksese te gjitheve!!!
shume shpejt besoj se do tju njoftojne daten e intervistes. data e intervistes njoftohet tre muaj para.la mer said:Si une dhe bashkeshorti kemi mbaruar universitetin ne Greqi, kam nisur provimin e frengjishtes Tefaq ku kam marre 80%, eksperince pune kemi te dy mbi 5 vjet, anglishten nuk ua kam nisur pasi dhe nuk na e kane kerkuar pavaresisht nga kjo e kemi ne nivel te kenaqshem qe te dy. Procesi ndryshoi pasi ne na merrte zyra e Parisit , por me pas te gjitha doc. u transferuan ne Montreal ku nga fillimi deshen doc. te reja , por nr e protokollit ma kishte nisur ambasada 5 muaj pasi bera kerkesen diku aty ne korrik te 2012. Procesi u zgjat dhe nga ana jone per femijen etj etj.
jane vetem mashtrues. nuk e di per cfare je drejtuar atje, po ne rast se do te lidhesh me ata per pune shkolle me mire lidhu direkt me universitetin. ndersa ne lidhje me kontratat pune, une u interesova direkt dhe me thane qe mund te shkosh atje te rrish nje vit por ama pastaj nuk te garanton asgje. europe agency , ande lm jane shembuj qe eshte mire tju rrish larg.Nora3 said:pershendetje
Pls shikojeni nje here linkun e :EUrope agency.
Punesim dhe shkollim ne Canada.
Ka info perUsa&Canada po mua me inetreson k
jo e fundit.
Desha te dija mos e keni degjuar ju vete apo I aferm.ne rast se kjo eshte nje zyre serioze apo jo.pasi nuk kerkonte shume dokumenta si fillim.ofronte kontakte me universitete pastaj vizen etj duhet td meresh vete.
Dite te mbare dhe sa me shpejt me te reja.
albabeu said:Pershendetje,
Ju lutem, kam nevoje per nje informacion:
Une dhe im shoq po bejme aplikimin: aplikanti principal eshte im shoq: Mjek i Pergjithshem. Nese (do Zoti) rezultojme me sukse, cfare ndodh pas vajtjes ne Kanada? Dmth, si eshte procedura e pajisjes me dokumenta? Merr fillimisht leje qendrim? Me cfare kohezgjatjeje? Po per pasaporte kur aplikon?
Nese per arsye te ndryshme, im shoq nuk mundet te punoje si mjek atje, a na penalizon kjo per marrjen e dokumentave?...duke patur parasysh qe ai ka aplikuar si principal, pra ka aplikuar per tu integruar profesionalisht ne mjekesi.
Ju lutem, nese keni informacion, me ndihmoni.
Faleminderit
te jesh e sigur qe ne fillim nuk mund te punoje si mjek pasi duhet te jape provime provime qe ti njihet shkolla pasi diploma e ketushme nuk njihet. te mare njehere prvimin e anglishtes ne nivel akademik dhe pastaj do ti duhet te aplikoje per shkollen kjo eshte nje procedure e gjate qe duhet te jesh e ndergjegjshme qe mund te zgjate shume.
mesa pashe ju keni aplikuar ne federal qe ne 2011. A keni ndonje njoftim per interviste?
di dike qe ka aplikuar ne 2012 dhe i ka perfunduar procedura me sukses pa interviste.